maanantai 27. heinäkuuta 2009

Pitkäjärven yliuinti

Tuonne ja takaisin:


33 uimaria tai uimari/triathlonistia starttasi eilen Pitkäjärven yliuintiin Espoossa. Matka oli mitattu suorinta reittiä 2100m, mutta kukin teki itselleen sopivat mutkat mielialan mukaan. Sää oli lämmin puolipilvinen, tuulta oli järvellä jonkin verran. Veden lämpö 20,5 astetta. Uimarit uivat pääosin ilman märkäpukua, mutta tuntemani triathlonistit vetivät märkäpuvun päälleen. Tapahtuma ei ollut kilpailu, mutta kaikille otettiin aika ja nimikirjoitus rantautumisen yhteydessä. Näin varmistettiin, että kaikki nousivat rannalle...

Minä uin märkäpuvussa. Avovesiuinnit ovat jääneet kuitenkin melko vähäisiksi tänä kesänä, joten en uskaltanut lähteä ilman. Tämä matka on pisin avovesiuintini. Menomatka oli sellaista tasaista tunnustelua ja tasaista polskimista. Löysin erittäin hyvän ja tasaisen rytmin. Nautin uinnista. Menomatkaan käytin aikaa 20min ja risat.

Kääntymisen jälkeen paluumatkan ensimmäinen ongelma oli, että pelkäsin pamauttavani yhteen jonkun jäljessäni uivan kanssa. Olen kerran täräyttänyt yhteen erään uimarin kanssa uimahallissa ja se sattui ihan kunnolla! En halunnut samaa avovedessä... Kun järvenselkä näytti autiolta, ryhdyin uimaan. Toinen ongelma - mutta voitettavissa - oli tietysti jonkunlainen sivuaallokko. Kolmas ongelma oli heikko näkyvyys auringonvalon ja huurtuneiden lajien yhteisvaikutuksesta, ja sitä piti vain sietää. Olin tosi iloinen, kun havaitsin Marja-Leena -uimarin keltaisen uimalakin vieressäni! Tätä merkkiä en kadota, päätin. Uimme satoja metrejä vierekkäin, ja lopuksi tietenkin iski kilpailuvietti... Vaihdoin uintirytmiä ja sain vedettyä vähän eroa, ja nousin meistä kahdesta ensimmäisenä. Marja-Leena oli kyllä oikeasti vahvempi, koska hänellä ei ollut märkäpukua - kiitokset hänelle henkisestä tuesta! Kokonaisuintiaikani oli 41.25.

Ja lisää pukkaa kiinnostusta avovesiuintiin. Yhä hullumpaa olisi kuulemma tarjolla: ensi lauantaina 3km... Ajatuskin jo kiehtoo... :)

6 kommenttia:

Masi kirjoitti...

Kiitos Liisa! Aivan yhtä suurella ilolla otin vastaan vierelläni uijan kuin sinäkin. Kiritettiin sopivasti puolin ja toisin. Uimari Marja-Leena Espoosta

liisa kirjoitti...

Kyllä, juuri niin! Kiva, kun kommentoit!!

Anonyymi kirjoitti...

voi että harmittaa kun tieto tapahtumasta ei löytänyt tänne asti. olisi tehnyt terää vetäistä vielä yksi vähän pidempi avouinti ennen nokiaa.

hieno aika!

hanna

liisa kirjoitti...

No ihan totta, hanna!! Miten en tullut ajatelleeksi asiaa, että muitakin triathlonisteja olisi kiinnostanut! Tiedot avovesiuinneista on uimaliiton masters -sivuilla.

Olen itsekin tyytyväinen tuohon uintiaikaan!

Anonyymi kirjoitti...

kiitti linkistä liisa! ei mene ensi vuonna ohi silmien...

hanna

liisa kirjoitti...

Tarkennan vielä: uimaliitto -> uinti -> masters

Huomenna olisi Savonlinnassa vähän lyhyempi uinti, sitten Tampereella pitkä ja Hämeenlinnassa se lauantainen 3km, mutta nuo eivät taida sopia paikan tai Nokian kisan läheisyyden takia.

Olet kyllä tosi tekijä, kun lähdet Nokialle... Onnea kisaan - sinä selvität sen, hanna!!!