tiistai 7. heinäkuuta 2009

Itkuhälyytys

Kävinpä Pumpissa. En tänään vaan eilen, mutta nyt on pakko tästä kirjoittaa. Olin juuri nostanut kymmenen kiloa rautaa niskaani ja odottelin seuraavan liikkeen alkua, kun tuli hälyytys. Itkuhälyytys. "Vauva itkee, vauva itkee!", huudahdin puoliääneen. Kukaan ei reagoinut. Katselin ympärilleni kysyvästi. Kohta vieressäni oleva tyttö sanoi: "Ei se miun oo."

Systeemi jatkui. Minä huonokuuloinen jo ajattelin, että omianiko kuulin.. Sama toistui vielä toisen kerran - eikä kukaan muu reagoinut. Mutta kyllä siellä vauva oli, jossakin.

Hyvät nuoret naiset: luottakaa niihin miehiin, yleensä isiin, ja luottakaa myös lastenhoitajiin. Luottakaa niin, että ette pidä itkuhälyytintä päällä jumpassa tms. Sitä mahdollisuutta, että lapsi olisi ollut yksinään pelkän itkuhälyyttimen varassa äitiä odottamassa Pumpin ajan, en edes ota kuuleviin korviini. Jos lapselle ei ole hoitajaa, silloin jumpataan lapsen kanssa yhdessä.

Tällaiset kovaksikeitetyt Mammat kuin minä hyppäävät joka tapauksessa puoli metriä ilmaan, kun itkuhälyytin inahtaa! Raudasta huolimatta.

Ei kommentteja: