torstai 1. tammikuuta 2009

Joka paikan höylän uuden vuoden lupaukset

Olen tänään viimeistellyt vuoden 2009 talven, kevään ja kesän urheilusuunnitelmia. Yleisesti ottaen olen laajentanut perinteistä lajivalikoimaani. Kilpakävely, jonka melkein jo pudotin suunnitelmista pois menneenä vuonna 2008, on mukana. Triathlon on uusi laji, mutta kaikkein uusin laji tulee olemaan uinti, jossa minulla ei vielä ole yhtään kilpailukokemusta triathlonkisoja lukuunottamatta. Mutta uinti kiehtoo niin paljon, että haluan kokeilla kisoja, sekä samalla hyötyä uintiharjoittelusta triathlonkisoja varten.

Kaksi suunnitelmaa kulkee jopa uuden vuoden lupaus -nimellä. Ensimmäinen koskee triathlonin puolimatkan kisaa. Lupaan osallistua. En kuitenkaan lupaa tulla maaliin, mutta tavoitteena tietysti on maaliviivan ylittäminen millä tavalla hyvänsä. Siis mahdollisesti kontaten. Toinen lupaus koskee kilpakävelyä veteraanien MM-kisoissa. Lupaan osallistua 5000m ratakävelyyn ja 10km:n maantiekävelyyn. Taaskaan en lupaa päästä maaliin, vaikka maaliin pääseminen on tavoite. Kävelyssä maaliin ei voi päästä millä tavalla hyvänsä - kontaten ei missään tapauksessa! - vaan säännöt ovat tiukat ja tuomarit valvovat jokaista askeltasi. Huh huh. Lupaan silti yrittää.

Teen vielä kolmannen uuden vuoden luopauksen. Se koskee uintia. Lupaan yrittää tavoitella mitalisijaa mastersmestaruusuinneissa jollakin rintauintimatkalla. Siihen voi olla mahdollisuuksia, voi olla. Lupaan yrittää.

No niin, ja huh huh. Siinä ne ovat: lupaukset, jotka ohjaavat kovastikin kevään ja kesän harjoittelua. Varsinaisia tulostavoitteita niissä ei ole, paitsi uinnin mastersmestaruuskisassa yhdessä lajissa kolmen parhaan joukkoon. Kaksi muuta lupausta eivät ole myöskään varsinaisia pääkilpailuja minulle. Lupaukset kuitenkin vaikuttavat harjoitteluun. Suunnittelemaani kilpailukalenteria voin ehkä esitellä myöhemmin. Sellainen kiehtova ja vaatimaton (!) vuoden 2009 tulostavoite olisi oman ikäsarjan SM-mitali uinnissa, kilpakävelyssä ja triathlonissa, mitalin värillä ei väliä...

Syksyllä katsotaan, mitä nämä lupaukset ja harjoittelu antoivat. Hyvää uutta vuotta 2009!

Ei kommentteja: