lauantai 29. marraskuuta 2008

Treenikieltoja

Tänään näin juoksusuoralla entisen valmennettavani. Hän treenasi. Kaksi viikkoa sitten olin kuullut, että hänellä on kolmen kuukauden treenikielto omassa lajissa ja korvaavaa harjoittelua vedessä. Minun matematiikkani mukaan hän ei ole mitenkään voinut pitää kolmea kuukautta taukoa, kun aivan viimeisimmistä kilpailuistakin on vasta kaksi kuukautta! Mutta kunnianhimoisen nuoren urheilijan treenimatematiikka venyy ja paukkuu.

Minäkin määräsin itseni treenikieltoon yhdeksi päiväksi ja vietin ansaittua lepopäivää. Eilen olin niin väsynyt ja toisessa olkapäässä tuntui hassulta, että päivän treenikielto oli paikallaan. Viikon uintisaldoksi tulee jäämään 6700m. Olen mielenkiinnolla seurannut, tuleeko lisääntyneestä uintimäärästä mitään tuntemuksia juuri olkapäihin. Tulihan siitä, mutta osuutta asiassa voi olla myös ehkä vähän vinoon menneellä punttien heiluttelulla. Lepäämisen lisäksi hoidin tänään itseäni tehokkaalla venyttelyllä ja olkapäätä kylmägeelillä.

Uintien lisäksi tällä viikolla hiihdin yhden harjoituksen 15km, tein lyhyen juoksuharjoituksen ja tasavauhtisen pk-kilpakävelyharjoituksen juoksumatolla. Huomenna on tarkoitus tehdä vielä pitkä pk-harjoitus, lajien iloinen sillisalaatti!

Ei kommentteja: