lauantai 8. marraskuuta 2008

Pakkolepo

Nyt se tuli toistamiseen tänä syksynä, flunssa. Ei tosin ole kovin paha, mutta eihän tästä vielä tiedä, millaiseksi kehittyy... Kurkku on todella kipeä tällä hetkellä ja väsyttää, muuta vaivaa ei ole. Innokkaana menin eilen illansuussa uintiharjoitukseen, vaikka kipu antoi jo ensimmäisiä merkkejään. En raaskinut jättää uintia väliin. Tunnin uin, vilutti ja menin saunan lämpöön.

Tämä on toinen flunssa tänä syksynä. Ensimmäinenkään ei ollut erityisen kova, en tarvinnut sairauslomaa töistä. Monesti flunssat ovat olleet paljon pahempia. Miksi? Olenko terveempi tai vahvempi tällä hetkellä? Kolme asiaa olen tehnyt arkielämässä eri tavalla kuin aikaisemmin, ja aprikoin, olisiko niillä vaikutusta tähän asiaan.
1. Nukun hivenen enemmän kuin aikaisemmin yöllä käyttämieni korvatulppien takia. Aikaiset aamuheräämiset ovat jääneet pois.
2. Syön herkullista tonnikalaa kasvisöljyssä. (Eikös se öljy olekin terveellistä? Ainakin energiaa riittää :))
3. Töissä käytän käsien desinfiointiainetta pesun lisäksi ennen ruokailua.

Lepo ja ravinto ovat joka tapauksessa terveyden kulmakiviä. Flunssa siis pakottaa lepoon, mutta mikä pakottaa hyvään ravinnonsaantiin? Nälkä, ruuanhimo? Entäs sitten, jos ravintoa onkin liikaa - onko sellaista kuin pakkoravinnottomuus? Niitä on varmaan sitten vatsatauti ja toisaalta anoreksia...

No, ehkä kannattaa lopettaa tämä tökkivä ajatuksenpyörittely, ja levätä pari päivää tyytyväisenä, että taas pääsee normaaleihin treeneihin. Eikä sitten tarvitse mitään "pakkoa".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia sinulle!
Parempi levätä ja toipua kuin treenata liian aikaisin ja sairastua heti uudestaan.
t. Tuikku