lauantai 7. helmikuuta 2009

Nummelassa

Tänään Nummelassa uin "Janin radalla" vapaauintia 100m. Jani Sievisen rata on oikein nimetty ja laatalla merkitty rata 2 Nummelan uimahallissa. No, ihan en yltänyt samoihin aikoihin... 1.32.27 tuli se satanen kauhottua. Jännitys oli taas huipussaan, mutta selvisinhän kaikista haasteista. Vaparin uiminen tuntui kivalta.

100m:n rintauintia en saanut uida kenenkään nimikkoradalla. Rasittavaa se rintauinti olikin. Olin ihan hapoilla lopussa. Aika 1.47.47.

Taas opin uutta. Evästä olisi pitänyt olla mukana. Rintauinnin käännöksissä on parantamisen varaa, mutta en tullut hylätyksi. Uintisääntöjen mukaan ru:n käännöksissä "kosketuksen on tapahduttava molemmin käsin samanaikaisesti" - melkein rikoin tätä sääntöä.

Nummelasta lähdettyäni mietin uintisuorituksiani. Ajattelin, että rintauinti meni tosi huonosti. Nyt olen jo verrannut tuloksiani ikäisteni mastersuimarien mestaruustuloksiin, ja huomasin, että minulla olisi hyvät mahdollisuudet mitaleille juuri rintauinnissa! Se on näköjään raskasta kaikille. Vapaauinnissa olisin peränpitäjien joukossa tällä hetkellä. Kyllä Oulun kisaan (lyhyen radan mastersmestaruusuinnit) pitäisi päästä maaliskuun lopussa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onnittelut mastersille uudesta aluevaltauksesta!

t. hanna, jonka rintauinninpotku menee yrityksestä huolimatta epäsymmetrisesti....

liisa kirjoitti...

Kiitos!! Vaviskaa, entiset uimarit - liisa on hypännyt altaaseen.... :)

Ihan noloa uhota noin, mutta jos saisin SM-uinneissa mitalin, niin olisin siitä oikeasti ERITTÄIN YLPEÄ. Ehkä kannattaakin tsempata.

Rintauinti on todella tekninen laji: kun niiden potkujenkin pitää olla symmetriset kisassa! Ja sitten toisaalta: minulla jalat ovat ihan eri paria, mutta rintauintia polskitaan ihan nätin symmetrisesti... outoa! Olen oppinut rintauinnin potkun lapsena. Jotakin sammakkomaista ja luonnollista siinä on oltava, koska sen voi oppia itsekseenkin oikein.