keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Lomalla III, köyden jatkeena

Köyden jatkeena? Lue vaan eteenpäin. Se ei ole sitä, miltä kuullostaa...

Tulisi muuten melkoisen kova treeniviikko, jos jatkaisin samalla tavalla kuin nyt on alkuviikko mennyt! Tänään nimittäin oli vuorossa aamupäivällä kilpakävely matolla Paavon kanssa ja illalla vielä uinti. Kilpakävelyharjoituksena teimme verryttelyjen lisäksi 5x6 min/1' nousevilla vauhdeilla, viimeinen oli lähellä minun kilpailuvauhtiani. Uintiharjoituksena oli voimaharjoitus, joka ei sikäli kyllä ollut paras valinta tälle illalle, että kohtalaista rasitusta on kertynyt alkuviikosta tämän treenin alle. Mutta halli oli tänään hyvin hiljainen ja siksi sen tein nyt. Niitä voimaharjoittelun apuvälineitä kun ei viitsi käyttää silloin, kun altaassa on vipinää.

Apuvälineinä oli ensinnäkin köysi, jonka toisen pään kiinnitin vyötärölle. Köysi sekä toinen pää jäi Jussi-valmentajalle. Sitten minä lähdin uimaan. Köysi kiristyi, kun olin lähellä altaan toista päätä, ja siinä sitten kauhoin uimalla niin kovaa kuin jaksoin. Viimeistään minuutin kuluttua tuli vihellys ja käsky lopettaa. Aika hauskalta tuntui lillua takaisin köyden jatkeena, kun valmentaja veti köyden takaisin! Olisin kyllä voinut uida ylivauhtistakin takaisin, mutta olin usein niin väsynyt, että lilluminen oli paras ratkaisu!

Toinen köysiviritelmä oli myös vyötärölle sidottava köysi, mutta perässä seilasi pakka superlonia. Siinähän sekin lillui ilmaisessa kyydissä ja hidasti ja teki raskaammaksi minun uintisuoritustani!


Lauritsalan uimahalli
(kuva www.lappeenranta.fi)
Pitäisikö ihan kehua? Nimittäin me mastersuimarit saamme kyllä todella hyvää palvelua eli valmennusta Lappeenrannan Kisa-Tovereissa! Ja vielä kun harjoituksemme ovat Lauritsalan uimahallissa, joka on minusta tosi kodikas ja mukava halli, niin mikäs on täällä Lappeenrannassa treenatessa. Useimmiten olen treeneissä kahden (+ minä) uimarin kanssa samalla radalla, eli tilaa on todella riittävästi.

Mutta - jos joku jaksoi lukea tänne asti - en jatka tätä viikkoa samaan tahtiin. huomenna on lepopäivä, ja sitten katson, mitä on viisasta tehdä loppuviikosta.

2 kommenttia:

Arja L. [triathlonvaimo] kirjoitti...

Kuviahan sitä löytyi täältäkin! ;D

Sinun uintikuviosi yleisesti kuullostaa aivan todella mukavalle ja kehittävälle! Mukava treenihalli, seura ja vielä kaupan päälle mukavia ja vaihtelevia harjoituksia!

Kelpaahan sitä jo kehua! :)

liisa kirjoitti...

No löytyi yksi valmis (toisten ottama) kuva, kun oikein tsemppasin... Ideoita kuvista on useinkin, mutta käytännön toteutus ontuu: ei ole kameraa mukana tms. tekosyitä!