tiistai 26. elokuuta 2008

Toivo heräsi vaivaisella

Ostinpa uudet tossut ja koin iloisen yllätyksen: tänään pystyin juoksemaan paikallisen lentokentän ympäri, 7760m, ilman polvikipua! Silkasta ilosta spurttasin lopussa oikein reippaan loppukirin. Kyseisissä uusissa tossuissa on joku anatominen muotoilu ja ne tuntuivat tukevan jalkaa tosi hyvin. Toivo heräsi taas.

Minulla on jalkaterässä ns. pitkittäiset- ja poikittaiset laskeutumat. Ne saavat aikaan kaikenlaista ikävää jalkojen yläpuolella. 16 vuotta sitten hankin ensimmäiset tukipohjalliset. Niiden vaikutus oli silloin valtava: käsien puutuminen öisin loppui. Silloin minun piti käyttää pohjallisia jatkuvasti, jotta oireet eivät olisi palanneet. Tuon jälkeen minulla on ollut aina tukipohjalliset, mutta nykyään voin olla jonkun aikaa myös niitä ilman. Olen kokeillut viidenlaisia pohjallisia eri materiaaleista, mutta kieltämättä ne ensimmäiset olivat parhaat - tai sitten niiden vaikutus vaan oli niin suuri, että muistan ne parhaina!

En ole vielä ehtinyt polven kanssa lääkäriin, mutta heräsi epäillys, voivatko nämä asentoviat kuitenkin tehdä tämän polvikivun?

Ei kommentteja: