lauantai 9. elokuuta 2008

Maalissa!

"Miks' mie tuolta asti kierrän lankkujen välin??"

Maastotriathlonin SM-kisa ohitse: selvitin kaikki osiot ja pääsin maaliin! Sarjassani oli kaksi osallistujaa - tulin toiseksi, sain siis SM-hopeaa N45 -sarjassa. Olen oikein tyytyväinen!

Uinti 1000m melko reilussa allokossa oli suoraan sanottuna pelottava kokemus. Toisaalta uintiosio sujui minulla kaikkein parhaiten, koska oman sarjan kilpakumppanini Satu ui ainoastaan reilut 20s minua nopeammin! Enkä ollut läheskään viimeinen, joka nousi järvestä! Olin kiitollinen, kun Satu ui melkein vierelläni - sain siitä henkistä voimaa. Mutta kävi kuitenkin niin, että en uskaltanut uida vapaauintia, vaan suurimman osan matkasta taitoin sillä minulle niin varmalla rintauinnilla. Minulla on voimakas rintauintipotku, mutta aallokossa tuntui, ettei sekään vienyt eteenpäin, vaikka lopputulos oli kuin olikin ihan hyvä.

Pyöräily 15km maastossa oli haastava. Niissä mäissä sydän huusi happea, laskuissa tarvittiin rohkeutta ja polkuosuuksilla taitoa. Metsässä oli kuitenkin kiva ajaa. Kuntoni ei selvästikään ollut riittävä tällä vaativalla osuudella, koska jäin toisista jälkeen kaikista eniten pyöräilyssä. Tosin ohitin yhden 17-vuotiaan tytön viimeisellä kierroksella, mutta hoikkana tyttönä hän paineli sitten ohitseni juoksun lopussa. Maastojuoksusta ei ole mitään valittamista, paitsi että väsytti jo kovasti. Polveen kyllä koski matkan lopussa, mutta väsymys oli pahempaa. Metsässä oli hauskaa juosta, paljon hauskempaa kuin tasaisella.

Huomenna olisi vielä SM-duathlon tarjolla, mutta en starttaa. Olin jo aikaisemmin päättänyt, että jos saan triathlonissa tuloksen, en lähde duathlonille. Jos taas uinti olisi ollut este tämänpäiselle osallistumiselle tai olisin joutunut keskeyttämään, tms., olisin yrittänyt vielä duathlonia.

Tuukka tulee maaliin hyvävoimaisena

Poikani Tuukka osallistui myös ensimmäistä kertaa triathlonkisaan, ja hänkin selvitti haasteen kunnialla. Uinti sujui, vaikka harjoittelu ei ole ollut kovin ahkeraa. Pyöräily sujui häneltä hyvin, se oli Tuukan vahvin osio kisassa. Juoksu ok. Äitinä varmistin ennen omalle pyöräilyosuudelle lähtemistäni, että Tuukka on noussut järvestä ja lähtenyt ajamaan. Jälkikasvu pitää pitää hengissä... Toivottavasti jälkikasvu puolestaan tarkistaa saman asian minun suhteeni joskus myöhemmin!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut mitalistille! :o)

liisa kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Parasta oli itse matka ja maaliin pääsy. Tästä on hyvä lähteä hiomaan suoritusta... Ja kuntoa pitää saada lisää..

Arja L. [triathlonvaimo] kirjoitti...

Hauskalta kuulosti nuo maastokarkelot! Onneksi olkoon vaan hyvästä suorituksesta! :)

liisa kirjoitti...

Kiitos!

Leenu kirjoitti...

Onnea Liisa!!
Etpä varmaan nähnyt sitten tv4ssa ristoreippaan haastattelua joten voit sen sieltä katsoa halutessasi
TV4-videot-IS urheilu-uutiset-9.8
kesäkisassa siis ripa
http://www.nelonen.fi/videot/urheilu/default.asp?video=4789&newpage=1&c=2t. Leena

liisa kirjoitti...

Kiitos!
En nähnyt Riston haastattelua mutta katsoin sen juuri äsken! Olen myös lukenut hänen blogiaan - löysin sen sattumalta pyöräilyn puolelta. Onnittelut menestyksestä vanhemmillekin!