lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kevät kesken



Tänään pidin urheilusta lepopäivän ja vietin kokonaisen päivän kesämökillä. Päivän työ oli pihan haravointi, mutta päivän todellinen Teko oli lämpöistuimen asentaminen huussiin. Kuinkahan monta vuotta (vuosikymmentä) olen haaveillut siitä yksinkertaisesta lämpöisestä istuimesta huussissa?! Niin yksinkertainen, niin edullinen, niin mukava - ja niin kauan kesti ennen kuin sen sinne sain!

Huussiin liittyen kerron, että vastustan peruskoulumaailmassa eräiden ylempien tahojen ehdotusta siitä, että koulujen kesälomia siirrettäisiin alkamaan vasta juhannuksena ja kestämään pitemmälle elokuuhun. Nimittäin kyllä minä siellä mökin huussissa istun mieluummin kylmässä ja valoisassa (kesäkuussa) kuin kylmässä ja pimeässä (elokuussa). Lämpöähän täällä meillä Suomessa on vain satunnaisesti mutta valoa riittää aina juhannuksen molemmin puolin! Valo ratkaisee tämän loma-asian eikä satunnainen lämpö!


Aikaa oli myös seurata lintuja ja järven jäätä. Jäät näyttivät siltä, että kohta lähtevät, mutta eivät lähteneet tänä päivänä. Linnuista tunnistin telkän, sinisorsan, joutsenen (2 komeeta), peipposen, kuikan (laulusta) ja kurki lensi mökkimatkalla tien ylitse. Ja totta kai joku lokkikin odotteli mökillä jo avovettä... Mutta oliko se västäräkki, joka keikutteli pyrstöään jään reunalla, jäi tarkemmin katsomatta.

Ei kommentteja: