lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuoden vaihde 2009-2010

Vuosi on vaihtunut vahvasti hiihdon merkeissä. Jouluviikolla kilometrejä kertyi vajaat 90 ja tällä viikolla reilut 100! Toinen laji, jota olen harjoittanut, on kävely (+kevyt hölköttely) - tarkoituksena palauttelu hiihtotreeneistä sekä vasemman jalkaterän huoltaminen hyvälestisessä talvilenkkarissa.

Jonkunlaista itsetutkistelua olen myös harjoittanut mennyttä vuotta tarkastellen ja suunnitelmia tehden, mutta mitään radikaalia ei ole syntynyt. Viime vuoden voisi jakaa kahteen osaan: aktiiviseen ja onnistuneeseen (treeni- ja kilpailumielessä) kevät- ja kesäkauteen ja passiivisempaan syksykauteen, josta melkein kolme kuukautta kului sairastellessa ja puolikuntoisena. Marras-joulukuussa fyysinen vointi alkoi olla taas ennallaan, ja treenit ovat onnistuneet hyvin.

Vuosi sitten suunnittelin tulevaisuutta näin: Kaksi suunnitelmaa kulkee jopa uuden vuoden lupaus -nimellä. Ensimmäinen koskee triathlonin puolimatkan kisaa. Lupaan osallistua.. Toinen lupaus koskee kilpakävelyä veteraanien MM-kisoissa. Lupaan osallistua 5000m ratakävelyyn ja 10km:n maantiekävelyyn. Taaskaan en lupaa päästä maaliin, vaikka maaliin pääseminen on tavoite...
Teen vielä kolmannen uuden vuoden luopauksen. Se koskee uintia. Lupaan yrittää tavoitella mitalisijaa mastersmestaruusuinneissa jollakin rintauintimatkalla..


No, ensimmäinen lupaus ei toteutunut, koska huomasin, että triathlonin puolikas olisi minulle liian vaativa matka. Toinen toteutui osittain, veteraanien 5000m:n MM-kisakävely - ja maaliinkin pääsin! Kolmas toteutui, mitalisija mastersmestaruusuinneissa. Mutta vuosi sitten hahmoteltu viimeinen suunnitelma toteutui: Sellainen kiehtova ja vaatimaton (!) vuoden 2009 tulostavoite olisi oman ikäsarjan SM-mitali uinnissa, kilpakävelyssä ja triathlonissa, mitalin värillä ei väliä...

2009 syksypuolella - silloin sairastellessa - harkitsin jo lajien vähentämistä ja keskittymistä yhteen lajiin. Lupasin muutosta harjoitteluohjelmaan, mutta... Nyt on jo mieli toinen. En suinkaan ole vähentämässä harjoitus- ja kilpailulajejani! Tämä johtuu siitä, että en halua jättää kestävyysmatkoja pois ohjelmastani, en treeneistä enkä kilpailuista. Näin siis jatkuu: lajien sillisalaatti ja joka paikan höylän harjoitukset... :) Ehkä se ei ole ns. järkevää, mutta jotakin viehätystä tällaisessakin elämässä ja urheilussa on!

Pohdittavaksi siis jääköön: onko triathlonin puolimatka minulle liian pitkä... Enpä anna lupausta tänä vuonna, mutta takaraivossa tuo kysymys on..

Ei kommentteja: