lauantai 25. lokakuuta 2008

Treenimääristä

Aikaisemmin laskin treenit kilometreinä, silloin kun päälajini oli kilpakävely. Nyt olen laskenut tunteja ja minuutteja. Tehothan vaihtelevat harjoituksissa, mutta tiettyjä säännönmukaisuuksia olen ollut huomaavinani lajista riippuen. Uinti- ja juoksutreenit näyttävät olevan kovempitehoisia kuin kävely ja pyöräilyosuudet. Uintiharjoitus muodostuu helposti vauhtikestävyysharjoitukseksi, samoin juoksu. Kävely on takuuvarmaa peruskuntoharjoitusta, mutta pyöräillenkin pk-harjoitus on helppo suorittaa. Ajoittain syke kyllä nousee pyöräillessä, kovastikin.

Menneestä viikosta muodostui minulle hyvä treeniviikko. Erikoista oli, että neljänä päivänä tein sekä aamu- että iltatreenin. Tällaisia viikkoja en voi tehdä montaa peräkkäin. Toisaalta olo on tällä hetkellä myös erittäin hyvä, paikat eivät ole jumissa eikä olo tunnu raskaalta. Viikon harjoitusmäärät lajeittain olivat:
- (sauva)kävely 4h 30min
- juoksu 1h 5min
- uinti 3h
- lihaskunto 2h
- spi/pyöräily 2h 30min

Juoksua pitäisi lisätä. Osittain polven takia määrä on näin pieni. Juoksut olivat lähinnä nopeusharjoittelua. Pyörääkin voisi olla enemmän. Uinnista osa on tekniikkaharjoittelua, mutta uintimäärä lähestyi viittä kilometria. Tekniikkatunnin takia en ole aivan varma matkasta.

Ei kommentteja: